Apache HTTP Sunucusu Nedir ?

 

Apache HTTP Sunucusu Nedir ?

Apache, Apache Yazılım Vakfı tarafından geliştirilen, açık kaynak kodlu bir web sunucu yazılımıdır. 1996 ‘dan beri en çok tercih edilen web sunucu yazılımları arasındadır. World Wide Web ‘in gelişmesinde büyük payı vardır. Netcraft ‘ın 2008 yılında yaptığı araştırmaya göre web sitelerin %50 ‘e yakını Apache kullanmaktadır.

Elbette bu başarısı çok sürmemiştir. Zira Microsoft sunucuların kullanımı oldukça yaygınlaşıyor ve hala da büyük bir hızla kullanımı artıyor. Özellikle kurumsal ve büyük firma, işletmelerin Microsoft sunucularını tercih etmesiyle birlikte Microsoft sunucularında çalışan yazılımlar yaygınlaşmaya başladı.

Her ne kadar Apache düşüşte bile olsa Google tarafından destekleniyor diyebiliriz. Çünkü Google ‘ın kendine ait olan “Google Web Server” yazılımının Apache ‘den geliştirildiği açıklanmıştır. Google Web Server piyasaya çıktığından beri de hızla kullanımı artmaktadır. Bu duruma göre normal Apache kullanımı azalıyor fakat akışın hepsi Microsoft web sunucularına değil Google Web Server ‘a da akıyor diyebiliriz.


0 Yorumlar

Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski